Mindfulness på jobbet  

Konceptet  - de 3 elementer                                                                                

1. Forstå hvor der skal skabes forbedringer i dit arbejde                                

Vi starter med at kortlægge hvor Mindfulness metoder kan skabe forbedringer i din hverdag. Du får viden om hvordan du kan bruge enkle fysiske og mentale teknikker i dit leder/medarbejderjob, fx når du arbejder med krævende projekter, skal afholde krævende medarbejdersamtaler eller oplever stress eller har brug for overskud og overblik. Der kræves ingen forkundskaber.


2. Træne mental bevidsthed og egen energi
Du får kompetencer til at forstå hvordan du dagligt genskaber den bedste balance mellem dine mentale og fysiske ressourcer. Du lærer at observere hvad der sker i kroppen, når man har travlt og når man slapper af. Du lærer teknikker, så du hurtigt bliver i stand til at genskabe din indre ro, selv om det er hektisk rundt dig. Det øger dit personlige handlingsberedskab på jobbet.


3. Lære effektive øvelser
Du træner teknikker som øger din evne til at ”switche” mellem at være effektiv og reflektiv, at finde balancen mellem ” doing” og ”being”. Ligesom vi har et handlingsberedskab når noget skal nås, så har vi et afslapningsberedskab til restitution. Du øver teknikker hvor du lærer hvordan du kan forblive fokuseret og afspændt på én og samme tid. Du får teknikker til hvordan du sætter pauserne i system. Det er konkrete nærværsøvelser, som øger evne til bevidsthed om hvordan kroppen og tankerne påvirker din sindstilstand.

Vi arbejder med følgende teknikker, i de individuelle forløb såvel som i gruppesessionerne:

 

Konceptfigur 1 Mindfulness i lederskab

 

Det siger lederne om Mindfulness coaching og workshop:

 

 Det er godt, vi har fået flyttet fokus, tænker nu på en anden måde. Den anden tilgang til ledelse.  Har lært at bedre kunne være i situationen.  Ændringsprocesser på det indre plan" 1) 

 

Nemme, håndgribelige værktøjer, får andre tankegange. Bruger nu refleksionen som et værktøj"2) 
                                                     1) Helene Bech 2) Tina Fromm, ledere i Frederiksberg Kommune

 

 

Meget godt, spændende og oplysende, godt for os som team, inspirerende, godt at vi fik lavet aftale om at bruge det på personalemøderne fremover”

  • Medarbejder 1, Albertslund: ”Meget tilfreds fordi du kan bruge det i hverdagen”
  • Medarbejder 2, Albertslund: ”Det er særlig relevant for mig fordi jeg kan arbejde med mig selv som ”værktøjskasse”, det at lære at kunne beskytte mig selv, at fylde ny energi i kassen, så det også er noget tilbage til mig selv i min fritid”
  • Medarbejder 3, Albertslund: ”Rigtig godt fordi vi som gruppe åbnede os meget for hinanden”
  • Medarbejder 4, Albertslund: ”Gode øvelser og indsigt for mig til at nå ligevægt”

Inge Christensen, Leder, Albertslund Kommune

 

Jeg har haft mægtig god brug af 5-minutters afstresningsøvelsen og at fokusere på den cirkulære tankerække ved meditation, især ved sengetid”.

Christian Luxhøj, leder, ALECTIA A/S